Ons wereldfeest lokt veel volk en toont aan dat Neerpelt een geëngageerde gemeente is.

Buiten de geweldige sfeer krijgen de bezoekers ook veel informatie over de initiatieven die in (Noord) Limburg en omgeving genomen worden om het Zuiden te steunen.

 

 

 

Uitstraling van ONDERsteBOVEN

 

Neerpelt heeft een traditie hoog te houden op het vlak van culturele evenementen. Het aanbod in Neerpelt is gespreid over verschillende cultuurvormen en kunstdisciplines. Op het vlak van muziek zijn er ondermeer het Europees Muziekfestival voor de Jeugd, Neerpelt Open Air en de verschillende concerten van Noorderlicht. Op het vlak van theater zijn er bijvoorbeeld Theater in de Piste en de voorstellingen van Productiecentrum Dommelhof. Op het vlak van film zijn er de uitstekende dinsdagavondvertoningen in de Zebracinema. Op het vlak van dans is er Imago Tijl en de verschillende dansscholen en –opleidingen. Op het vlak van de beeldende kunsten zijn er de cursussen en workshops van het NIKO.

 

ONDERsteBOVEN heeft de ambitie om dit ruime aanbod verder te vervolledigen door "wereldmuziek" en "wereldcultuur" aan te bieden. Ook wil ONDERsteBOVEN de band met Neerpelt/Limburg extra benadrukken, o.a. door de verschillende Noordzuidverenigingen uit Noord-Limburg een forum aan te bieden zodat zij op een interactieve manier op het terrein sensibilisatie aanbieden.